Visie

In mijn ideale wereld heeft iedereen een eigen coach.

Ik geloof sterk in de vrijheid van het individu. Met overal Ruimte, overal mogelijkheden om je eigen Lot, je eigen jonge, nieuwe tak te laten groeien. Op jouw tempo en op jouw manier. Niet moeten maar willen.

Mijn Persoonlijke Coaching vraagt je om te bewegen, vraagt je om te veranderen maar vraagt je ook om voortdurend in evenwicht te blijven. Doe niet alles tegelijk, maar doe al wat je doet met aandacht. En, maak het duurzaam. Groeien kost niks.

In een rustige, veilige en vertrouwde omgeving, werk ik vol aandacht met jou aan je coachvraag om zo snel mogelijk de vinger op de zere plek te leggen. Onbevangen, open en met gezond verstand. Doelgericht op weg.

Belangrijk in mijn aanpak is de heel organische manier van werken. Volgen wat er is en dat aandacht geven. Wat resultaat oplevert voor jouw proces waar je op zoek gaat naar jouw mogelijkheden. Die er altijd en genoeg zijn. En het geeft mij veel voldoening. Werken met elkaar. Prachtig om te zien als mensen vanuit eigen kracht veranderen. Wat je aandacht geeft, dat groeit.

In de natuur vind ik sowieso veel symboliek voor het coachingsproces terug, nl. voor mij staat de coachvraag voor ‘aarden’, het coachdoel voor ‘zaaien’, de situatie nu voor ‘kiemen’, de mogelijkheden voor ‘groeien’ en na al deze fases kom je volledig tot ‘bloei’. Niks gebeurt voor niks. In de natuur niet en bij jou niet.

Het Taoïsme heeft hierover een mooie uitspraak: “Het ideaal is leven in eenheid met de natuur. Alles in harmonie, niet statisch, maar één die voortdurend verandert, een harmonie in voortdurend wisselend evenwicht. Geen stilstand, maar dynamiek.“

Mijn Wandelcoaching is een bijzonder fijne manier van coaching die hier op aansluit. De natuur in, ondergaan en gebruiken als spiegel voor jouw processen.

Duurzaamheid

Voor mij is dit vooral het vermogen van ‘iets’ dat permanent meegaat zonder dat dit ‘iets’ de aarde verder belast. Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Toch? En dat begint bij jezelf. Geen modewoord maar een belangrijk thema waar ik me reeds begin jaren negentig voor heb ingezet. Dit onder meer als Nederlandse vertegenwoordiger van Earthwatch, een wereldwijde organisatie die al jaren voortgang boekt op het gebied van dat prachtige Engelse woord ‘sustainability’, duurzaamheid. (Ik heb toentertijd als vrijwilliger enkele weken aan een Earthwatch project deelgenomen.)

Ik vind het van groot belang dat mijn coachingsvisie aansluit op deze duurzaamheid. Jouw groei, jouw verandering, is niet tijdelijk, dat wordt een permanente verandering. Een verandering die is, blijft en beklijft.

Duurzaamheid zit voor mij ook in het preventief coachen. Hoe eerder je bewust bent van de zaken die er bij jou spelen, hoe eerder je die zaken kunt aanpakken, hoe minder energie het kost.

'Duurzaamheid is kwestie van gezond verstand'.


Coaching Ruimte & Lot - tel: 06-10757040 - Persoonlijke@Coaching-Ruimte-En-Lot.nl